CARPACCIO SALADE MET PADDESTOEL
25 MIN
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram carpaccio van rundvlees
- 150 gram gemengde paddenstoelen (zoals shiitake, oesterzwammen en champignons)
- 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 2 handenvol rucola
- 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de paddenstoelen in de pan tot ze goudbruin zijn en het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.Verdeel de rucola over vier borden. Leg de carpaccio in het midden van de borden en verdeel de paddenstoelen en rode ui erover.
Maak de dressing door de olijfolie en balsamicoazijn te mengen in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper en schenk de dressing over de salade.
Garneer de salade met geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
Geniet van je heerlijke carpaccio salade met paddenstoelen!