Carpaccio wrap met truffeldip
Bestellijst voor 2 wraps:
– 2 groente wraps, kies zelf je kleur
– 1 lepel truffel paste
– 3 lepels mayonaise
– Gemengde sla
– Verse basilicum
– 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Recept
Vermeng de truffel pulp met mayonaise tot een gladde dip en smeer hier je wrap mee in.
Leg de carpaccio op de wrap en strooi wat zout, peper en de geraspte parmezaan over de carpaccio.
Leg de sla en wat verse basilicum op 2/3 van de wrap als een strook neer en rol de wrap zo strak mogelijk op, snijd de wrap diagonaal doormidden.
Leuk voor een feestje: neem verschillende kleuren wraps en snijd deze in plakken van 3 centimeter.
Met smakelijke groet: Jesse Kikkert
Carpaccio 'Asian style'
Bestellijst voor 2 personen
– Roos Carpaccio
– 1 dl Kikkoman sojasaus (groene dop)
– 1 TL wasabi
– 1 rode peper
– 3 stengels bosui dunne plakjes gesneden
– 1 EL boekweit
– 10 gram taugé
– 1 cm gember
Recept
Rasp de gember
Snijd ongeveer ¾ van de roder peper zonder zaadjes fijn in plakjes en fruit dit samen met de bosui even aan in een pan met olijfolie, ongeveer 2 min.
Meng de wasabi met de sojasaus tot een gladde massa , daarna de mayonaise erbij.
Doe het mengsel in een spuitzakje, verdeel dit netjes op de carpaccio (zie foto).
Doe de boekweit in de pan met iets olijfolie en zout dit even na. Strooi over het gerecht heen.
Met een smakelijke groet : Jesse Kikkert
Carpaccio salade met paddestoel
Bestellijst voor 2 personen
– 50 gr piccalilly
– 6 Amsterdamse gele uitjes
– 8 grotchampignons
– 30 gram groene sojabonen
– 5 gram pijnboompitten
– 2 lepels mayonaise
Standaard in huis ….Olijfolie Maldonzout en Peper
Recept
Maak de salade aan met wat olijfolie, zout en peper.
Leg de carpaccio op de salade en strooi wat Maldonzout en peper over de carpaccio.
Garnering: meng de piccalilly met de mayonaise, doe dit in een spuitzakje en spuit kleine dopjes op de carpaccio. Verdeel de pijnboompitten en zet de paddenstoelen even aan in de pan (eventueel in partjes snijden).
Snijd de Amsterdamse uitjes in partjes en leg deze op de piccalilly crème, garneer het geheel met de groene soja boontjes.
Met smakelijke groet: Jesse Kikkert
Carpaccio duizend en één nacht
Bestellijst voor 2 personen
– 1 pakje Libanees brood
– 30 gr Pittige Humus in spuitzakje
– 15 stuks gebrande/gezouten pistachenootjes (even het mes erdoor voor wat kleinere stukjes)
– 15 gram roquette sla
– 10 gram granaatappel pitjes
– 15 gram taugé
Recept
Brood even in de pan of even in de oven 2 min zodat het knapperig wordt.
Smeer het brood in met een dun laagje hummus, laat nog wat over voor de topping.
Doe de carpaccio op het brood, garneer af als eerste met wat hummus, zout, pepper, roquette en een druppeltje olijfolie erdoor, verspreid je garnering over de carpaccio.
Met smakelijke groet: Jesse Kikkert